Walleyn Construct | E-Peil
10135
page-template-default,page,page-id-10135,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,overlapping_content,animate_overlapping_content,frame_around_overlapping_content,grid_1000,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.1,vc_responsive
 
E-Peil
Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning is
Onze nieuwbouwwoningen behalen E-PEIL 40 of lager
Door onze standaardvoorzieningen opteren wij van begin af aan voor een energiezuinige woning die voldoet aan de strengste isolatie- en ventilatie normen. Onze aandachtspunten gaan uit naar een perfecte plaatsing van de isolatiematerialen en het maximaal vermijden van koude zones in de constructie, zogenaamd “koude bruggen” .

Het E-peil hangt af van:
• de compactheid
• de thermische isolatie
• de luchtdichtheid
• de ventilatie
• de verwarmingsinstallatie en het systeem voor warmwatervoorziening
• de oriëntatie en bezonning
• de koelinstallatie

 

 

 

• Jaarlijkse besparing door een lagere energiefactuur
. Investeer eerst en vooral in energiezuinig bouwen of verbouwen. Deze werkzaamheden zijn vaak heel moeilijk achteraf uit te voeren en betalen zich snel terug via een verlaagde energiefactuur.
• Een gezonde woning met meer comfort
. Door in een woning voldoende verse lucht binnen te brengen en de vervuilde, vochtige lucht naar buiten af te voeren, schept u een gezonde binnenomgeving met meer comfort.
• De woning is meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt
. Voor elke nieuwbouwwoning of nieuwbouwappartement én voor elke bestaande woning of appartement die/dat wordt verkocht of verhuurd, wordt een energieprestatiecertificaat uitgereikt. Dat certificaat laat toe om het energieverbruik (in standaardomstandigheden) te vergelijken met dat van andere woningen of appartementen.
• Warmtepomp Daikin Altherma
. Laag energieverbruik en lage CO2-emissie – gecombineerd met vloerverwarming voor de volledige woning (ook op de verdieping)
• Beter voor het milieu
. Minder energie verbruiken doormiddel van een warmtepomp om zo de woning te verwarmen en te voorzien van sanitair warm water.
• Teneinde de isolatiewaarde te waarborgen opteren wij voor een goede vochtbescherming, ondermeer door een vakkundige en zeer verzorgde plaatsing van de waterkering (DPC) en het plaatsen van isolatie vanaf onderkant vloerplaat tot roofing van de spouwmuur: isolatieplaat uit cellulair glas “Foamglas Ready Board” – dikte 14 cm
• Om koude bruggen te vermijden en de stabiliteit van de woning te garanderen plaatsen wij als eerste laag onder binnenspouwblad en binnenmuren drukvaste isolerende HEBEL-blokken in cellenbeton met een drukweerstand van 5 N/mm² (= 50kg/cm²).
• Isolatie van de vloerplaat over de volledige gelijkvloers verdieping : gespoten uitvullingslaag uit polyurethaan hardschuim – dikte 12 cm
• Isolatie vanaf de roofing van de spouwmuren: isolatieplaat met een kern in hard polyurethaanschuim “Rec-ticel – Eurowall” – dikte 14 cm ( alle naden worden zorgvuldig afgetaped )
• Beglazing: een hoogrendementsisolerende dubbele beglazing. – U-waarde: 1,0 W/(m².K). De ramen worden vakkundig en tochtdicht opgespoten met isolerend PU-schuim.
• Dakisolatie: 
Voor hellende daken : glaswoldeken Isocomfort – dikte 22 cm // Voor platte daken : Worden uitgevoerd in staltongewelven (Ploegsteert) van gebakken aarde die voorzien worden met hellingsbeton en een harde isolatieplaat in polyurethaanschuim – dikte 14 cm
• Warmtepomp Daikin Altherma: laag energieverbruik en lage CO2-emissie – gecombineerd met vloerverwarming voor de volledige woning (ook op de verdieping)
• Ventilatie–systeem D: Met warmterecuperatie volgens de Europese norm EN 308. Het princiepe bestaat erin dat men lucht onttrekt uit plaatsen met slechte en vochtige lucht zoals toilet, badkamer, keuken, bijkeuken,…enz. De verse buitenlucht wordt voorverwarmd en toegevoerd in de slaap -en leefruimtes.
• Zonnepanelen : Sinds 1 januari 2014 moet elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen een minimum hoeveelheid energie halen uit hernieuwbare bronnen. De zon is een onuitputtelijke bron van energie en zal in de toekomst alsmaar belangrijker worden om duurzame energie aan te leveren. Installeren van fotovoltaïsche zonnepanelen is dus een slimme investering. In onze projecten wordt er daarom gekozen om de hernieuwbare energie-eis te vervullen door het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen.

 


U-waarde : de isolatiewaarde van een constructiedeel (bv.: dak, muur)

Een warmtepomp is de perfecte keuze voor nieuwbouw en energiezuinige woningen.

De hedendaagse warmtepomptechnologie en is een flexibel en kosteneffectief alternatief voor een klassieke CV-ketel op fossiele brandstof. Dankzij zijn inherente energiezuinigheid is de warmtepomp de ideale oplossing voor wie een laag energieverbruik en lage CO2-emissie wenst. Daikin Altherma is een integraal systeem voor verwarming en de productie van sanitair warm water die optimaal werkt gecombineerd met vloerverwarming.

 

Afhankelijk van het model en de werkingsomstandigheden levert een Daikin Altherma-warmtepomp ongeveer 4kWh bruikbare warmte voor elke kWh stroom die hij verbruikt. Dit betekent dat ongeveer 3/4 van de warmte gratis is! 
De Daikin Altherma-warmtepomp gebruikt een duurzame energiebron: hij onttrekt warmte aan de buitenlucht. In een gesloten circuit dat vloeibaar koelmiddel bevat, wordt een thermodynamische cyclus geproduceerd via verdamping, condensatie, compressie en expansie. Dit “pompt” warmte vanuit een lager naar een hoger temperatuurniveau. Via een warmtewisselaar wordt de geproduceerde warmte overgedragen naar het vloerverwarmingssysteem van uw woning.

 

De Daikin Altherma kan uw woning tot 4 keer efficiënter verwarmen dan een traditioneel verwarmingssysteem gebaseerd op fossiele brandstof of op elektriciteit. Door gebruik te maken van de warmte van de buitenlucht verbruikt het systeem veel minder energie terwijl u toch een stabiel en aangenaam comfort behoudt. Bovendien vereist het weinig onderhoud, zodat de lopende kosten laag blijven. Ook de geavanceerde compressortechnologie levert extra energiebesparing op.

Vloerverwarming

De vraag naar een aangenaam laagtemperatuur warmteafgiftesysteem die voor behaaglijkheid zorgt wordt steeds groter. Vloerverwarming voldoet aan alle criteria, die het wonen aangenamer maken. Tevens is een vloerverwarming het aangewezen afgiftesysteem voor een laagtemperatuur warmtepomp zodanig dat deze het hoogste rendement kan halen.

 

Terwijl bij de gebruikelijke radiatoren 22°C kamertemperatuur vereist is om een behaaglijk klimaat in de ruimte te bereiken, wordt dit bij een vloerverwarming al bereikt bij een kamertemperatuur van 20°C. Hiermee wordt 12 procent bespaard op de verwarmingskosten, omdat de systemen bij lage temperaturen werken. De combinatie met een warmtepomp versterkt dit nog bijkomend. Een warmtepomp werkt optimaal voor lage verwarmingswater-temperaturen, aangezien het verwarmingswater in de vloerverwarming tussen 35 en 45°C ligt is dit de aangewezen combinatie.

 

Vloerverwarming is met zijn lage bedrijfstemperatuur een haast zuivere stralingsverwarming en bevindt zich altijd bijna op kamertemperatuur. Dit leidt automatisch tot betere hygiënische voorwaarden. Het matig verwarmde oppervlak veroorzaakt geen noemenswaardige convectie, omdat er in tegenstelling tot bij conventionele verwarmingslichamen door de lage temperatuurverschillen geen luchtcirculatie is. Daardoor treden geen stofwervelingen op.

 

Andere voordelen zijn het geluidloos bedrijf en de hoogst mogelijke behaaglijkheid, omdat er geen tocht kan ontstaan. 

Doordat vloerverwarming in tegenstelling tot radiatoren geen kostbare plaats inneemt behoudt u volledige vrijheid van vormgeving. U hoeft geen rekening te houden met plaatsrovende en ontsierende radiatoren bij de indeling van uw ruimtes.

 

Dit maakt een optimaal gebruik mogelijk van de ruimte, omdat de muren niet meer worden ingenomen door verwarmingslichamen en een meer individuele vormgeving van de ruimte mogelijk is.

Enkele kenmerken van ons Systeem-D Ventilatiesysteem

• Warmterecuperatie: d.m.v. kunststof tegenstroom warmtewisselaar met 95% warmterecuperatie. Voldoet aan de europese norm EN 308.
• Zuinige gelijkstroommotoren: luchtdebiet: 315 m³/h bij 200 Pa tegendruk (efficiënt energieverbruik)
• 100% Bypass: voor free-cooling in de zomermaanden. Hierbij wordt de warmtewisselaar omzeild en komt nachtelijke frisse buitenlucht rechtstreeks binnen. (comfortabele leefomgeving tijdens winter en zomer).
• Filtersysteem met fijnfilter F7: voor zuivering van roetdeeltjes, bacteriën, pollen, enz…
Filter G4 wordt gebruikt om de warmtewisselaar te beschermen. (gezonde verse lucht in de leef- en werkruimte.)

HERNIEUWBARE ENERGIE (via fotovoltaïsche zonnepanelen)
Sinds 1 januari 2014 moet elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen een minimum hoeveelheid energie halen uit hernieuwbare bronnen.

 

De zon is een onuitputtelijke bron van energie en zal in de toekomst alsmaar belangrijker worden om duurzame energie aan te leveren. Installeren van fotovoltaïsche zonnepanelen is dus een slimme investering.

 

In onze projecten wordt er daarom gekozen om de hernieuwbare energie-eis te vervullen door het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen.

 

Deze panelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen die zonlicht omzetten in elektriciteit en dit onder de vorm van gelijkstroom. De gelijkstroom wordt door middel van een omvormer omgezet in wisselstroom zodat deze kan aangewend worden voor het huishoudelijk gebruik.

 

Het aantal zonnepanelen die nodig is om te voldoen aan de huidige eisen alsook om het wettelijk E-peil van kleiner of gelijk aan 40 te behalen zal bepaald worden door de energieverslaggever. In geval de klant dit wenst en de dakoppervlakte dit toelaat, kan er voor gekozen worden om extra zonnepanelen te plaatsen mits het betalen van een opleg.

 

De installatie wordt in opbouw geplaatst op het pannendak of voor woningen met een plat dak gemonteerd op een aluminium frame onder helling.